2023. 11. 13

Hatalmas játszóházzá varázsoljuk a Budapest Arénát!

A játék a világ legjobb dolga! Nem csupán végtelenül szórakoztató, de általa energikusabbá, nyugodtabbá és okosabbá is válunk. Ma már tudjuk, hogy a gyerekek egészséges fejlődéséhez elengedhetetlen a játék, ezért a KidExpón immár 15. alkalommal gyűjtjük össze a legszuperebb klasszikusokat és újdonságokat a Budapest Arénában. November 24-26. között a legnagyobb hazai forgalmazók 3 napos élményhétvégére invitálják a családokat, hogy izgalmas programokkal, kreatív foglalkozásokkal és játékokkal foglalják le a gyerekeket, miközben a szülők tanácsadásokon vehetnek részt, vagy karácsonyi ajándékötletek után kutathatnak.

A KidExpo folyamatosan frissülő program- és kiállítói listát a linkeken megtalálod, cikkünkben pedig összegyűjtöttünk néhány márkát és aktivitást, amiről mindenképpen tudnotok kell. A Nintendo például konzolszigettel készül, a közönségkedvenc LEGO terepasztalok is visszatérnek, a Playmobil, a Modell & Hobby és a Kid’s Republic rengeteg játékkal, a Simba és az Auchan pedig mesebeli játszóházzal készül az eseményre. A tudományos érdeklődésűek is megtalálják a számításukat a KidExpón, például az Utazó Planetárium műsorában, a sportos karakterek pedig a Beltéri Sípályán próbálhatják ki magukat. Plüssökből sem lesz hiány a Bunny Boutique és a TY jóvoltából, a könyvekről a Mesecentrum és a HVG Könyvek Junior gondoskodik, és természetesen építeni, színezni és kézműveskedni is lehet majd. Tartsatok velünk!

Vásárold le jegyed árát a REGIO JÁTÉK üzleteiben!

A jegyért cserébe nem csupán felejthetetlen élményeket kaptok, hanem játékokra is válthatjátok azt, ugyanis a KidExpóra a belépés 12 éves korig ingyenes, a felnőtt jegy pedig 4.000 Ft értékben levásárolható a REGIO JÁTÉK üzleteiben. 

A REGIO JÁTÉK meggyőződése, hogy a játék a tanulás, a szocializálódás és a személyiség alakításának fontos eszköze, ami nemcsak végigkíséri az emberi életet, de képes összekötni a gyermekeket és a felnőtteket generációkon át. Standjukon megtalálható lesz többek között a kirakóiról és társasjátékairól híres Ravensburger, a játékautókat gyártó SIKU és Bburago, a kreatív- és fejlesztőjátékairól ismert SES, a tudományos- és fejlesztőjátékokról híres 4M, és a logikai-oktató játékokat forgalmazó Thinkfun.

Találjátok meg vagy készítsétek el a család új puha kedvencét!

A cuki nagyszemű Ty figurák évtizedek óta több mint 100 országban hódítják meg a vásárlók szívét. A Ty termékek nagyon változatosak és színesek: kínálatukban szerepelnek például a Boos puha élethű és kitalált plüssállatok, hatalmas szemekkel, a BeanieBabies, a Teeny Ty, a Beanie Balls marokplüssök és licenszes karakterek, mint például a Disney vagy a Marvel hősei.

Mindenki szereti a plüssállatokat, de azok még jobban a szívünkhöz nőnek, amelyeket mi magunk készítünk el és töltünk meg szeretettel. Ha ti is így gondoljátok, készítsétek el a saját plüssötöket kedvetek szerint a Bunny Boutique standján! Hogy az élmény is örökre szóló legyen, egy nagy, különleges és látványos pelyhesítőgéppel állíthatjátok össze saját kedvenceteket.

A pelyhet egy pedál segítségével irányíthatjátok a plüssállatba, amíg az a kívánt puhaságot el nem éri, miközben szeretetet, puszikat és jókedvet tölthettek a bundába. A pehelytöltés után illatokat és hangokat is helyezhettek a plüssbe, amely akár a saját hangotok is lehet. Ezután nincs más dolgotok, mint kitölteni az elkészült plüssállat születési bizonyítványát: nevezzétek el őt, mérjétek meg súlyát és magasságát! Innentől már csak a képzeletetek szab határt, hogy melyik nap milyen ruhába, jelmezbe bújtatjátok: az egyszerű pólóktól a tündérruhákig minden alkalomra megtaláljátok az ideális öltözéket a plüss számára is.

Végtelen élményekkel vár a Simba játszóház

Láttatok egy klassz reklámot a tévében, de vásárlás előtt inkább kipróbálnátok a játékot? Akkor a Simba játszóházban a helyetek, ahol a legmenőbb játékok széles palettájából válogathattok kedvetekre! Versenyautók, terepjárók, helikopterek és más vagány járgányok, tűzoltóállomás, rendőrőrs és dinoszauruszok éppúgy felsorakoznak a játszóházban, mint a játék- és Steffi babák, cuki kiskutyák és persze a bébijátékok sokasága. A Simba játszóházban szerepjátékokat is kipróbálhattok, zenélhettek, különböző mozgásos és kültéri játékokkal is megismerkedhettek!

Ha kedvenced Sam a tűzoltó, akkor szintén itt a helyed, hiszen vele is találkozhatsz! A Simba Toys évről évre azon dolgozik, hogy a lehető legszélesebb választékot kínálja vásárlói számára a bébi játékoktól a kamaszokat is rabul ejtő „játékcsodákig”. A vállalat nevéhez világszerte ismert márkanevek köthetők, mint például Eichhorn, Dickie, Majorette, Smoby, Ecoiffier, Big, Steffi Love, JADA, Noris és a John.

Hangolódjatok a karácsonyra: ünnepi játszóház, fotósarok, kézműveskedés, sőt, Mikulás is lesz!

Az Auchan játszóházában igazi karácsonyi forgatag várja a családokat, ahol a legkisebbektől az iskolásokig mindenki talál számára megfelelő játékot. A karácsonyi dekorációban pompázó standon például matatófal, készségfejlesztő asztal, többféle építőjáték, gyurma, kisvonat, társasjáték várja, hogy a gyerekek önfeledt játékba kezdjenek. 

Szeretnétek egy hangulatos karácsonyi családi fotót, de sosincs idő fényképezkedni menni az év végi hajtásban? Az Auchan az ünnepi hangulatú játszóház mellett karácsonyi fotósarokkal is készül. Ünnepi ruhát sem kell hoznotok magatokkal, ugyanis az áruház ruházati részlegének köszönhetően felnőtt és gyermek karácsonyi szettek közül is válogathattok. Lesznek „csúnya pulcsik”, apa-fia, anya-lánya páros szerkók, cuki babaruhák és persze mókás kiegészítők is.

A Magyar Államkincstár standján egyedi karácsonyfadíszt, népies rongybabát vagy hűtőmágnest készíthettek a saját kezeitekkel. Olyan izgalmas eljárásokkal is lehetőség lesz megismerkedni, mint a quilling, azaz a papírcsík technika, melynek során a csíkokra vágott papírt feltekerve lehet térhatású formákat kialakítani. Karácsonyi terítőt, könyvjelzőt is készíthetnek a szorgos kezek textilnyomatokkal. A kézműves foglalkozások vezetőinek segítségével egyedi karácsonyfadíszeket is alkothattok nádból fonva, gyapjúból nemezelve vagy épp színes papírral és fonalakkal. Egyedi karácsonyi ajándékötletet keresel? Készítsetek bőrből vagy fonalból ékszert, de egy népies rongybaba is csodásan mutat a karácsonyfa alatt.

A cukiszemű plüsseiről ismert Ty karácsonyi mézeskalács gyárral vár a 13-as standon, ahol a kiskedvencek mellett a Mikulás is feltűnik majd!

 

Társasjátékok és színezés az A-Gameshopnál

A főként társasjátékokat és ezekhez való alkatrészeket forgalmazó A-gameshop standjánál megismerkedhettek a legmenőbb társasokkal, és vásárlásra is lehetőség lesz a slágertermékek kínálatából. Az idei év egyik újdonsága pedig a Colorvelvet bársonykép színezés lesz. Ez egy készségfejlesztő színező, amit kisgyerekek és felnőttek is bátran kipróbálhatnak. A minták speciális nedvszívó kartonra készülnek és a legváltozatosabb technikákkal színezhetőek egyszerűen, a kép alapvonalait követve.

A puha bársony, amely követi a kép kontúrjait, szinte kíséri a kezet a színezéskor. A nonfiguratív minták vagy épp történelmi, természeti tematikájú képek színezés után kis műalkotásokká válnak. A bársonykép készítés az egész családnak jó szórakozás lehet és hasznos is, ugyanis az alkotási folyamat fejleszti az írásképét, valamint a koncentrációt, ezért kifejezetten ajánlott hiperaktív és figyelemzavaros gyerekek számára. Felnőtteknek a színezés feltöltődést és nyugalmat ad, idősebb embereknél pedig a remegő kéz ellen nyújthat segítséget.

Irány a hegy - vagy akár az űr!

Az eseményen mobil sípályáján szakképzett oktatók segítségével minden érdeklődő gyermek ingyenesen próbálhatja ki a síelést biztonságos keretek között, hiszen a próbához felszerelést is biztosítunk. A pár méter hosszú lejtőn az első egyenes siklás azoknak is élményt nyújt, akik még soha nem álltak lécen, akár már 3-4 éves kortól.

Ha pedig igazán tudatnyitogató élményre vágytok, keressétek az Utazó Planetáriumot ahol többféle előadás közül válogathattok érdeklődés szerint. Benevezhettek egy igazi űrbéli kirándulásra, és közben megismerkedhettek a bolygók és a csillagok csodálatos világával. Az Utazó Planetárium részletes programját itt éritek el.

Fergeteges koncertek és előadások várnak a színpadon

A KidExpo színpadán a kicsiknek és a nagyoknak is készülünk meglepetésekkel! Velünk lesz például Magyarország legismertebb gyerek- és babalélektannal foglalkozó pszichológusa, Vida Ági, aki a gyerekek képernyő előtt töltött idejének kérdéseiben ad tanácsot, Mihályi Réka a közkedvelt Masni és Pocó párost idézi meg a színpadon zenés műsorában, Szűcs Kinga megtanít komolyan játszani, az egyik legnépszerűbb kortárs írónk, Grecsó Krisztián pedig saját tapasztalatairól mesél majd.

Szinte hihetetlen, hogy ennyi játék, móka és kacagás elfér a Budapest Arénában. Járjunk utána együtt november 24-26. között a 15. KidExpón! Addig is csatlakozzatok hozzánk Facebookon és Instagramon, ahol többet is megtudhattok a kiállítókról, a programokról és a fantasztikus kedvezményekről, vagy vegyetek részt nyereményjátékainkon!

VISSZA

Kövess minket

a social csatornákon is!

Milyen programokkal készülünk? Milyen kiállítókkal találkozhatsz novemberben a KidExpón? Csatlakozz hozzánk Facebookon, és kövess minket Instagramon hasznos és szórakoztató tartalmakért!